Home » Gagarin 205


Gagarin 205
Λιοσίων 203-205
104 45 Αθήνα
Τηλ: 2155400888

ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

Tί είναι το GAGARIN 205;
41 χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2002 ο Yuri Alexeyevich Gagarin προσγειώνεται στην Aθήνα. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οδό Λιοσίων 205, λειτουργεί ο πιο σύγχρονος συναυλιακός χώρος της Eλλάδας, ένα venue κατασκευασμένο με τις προδιαγραφές του 21ου αιώνα. Χωρητικότητας 1.200 ορθίων ή 600 καθήμενων, το GAGARIN 205 δεν είναι ένα ακόμη «μαγαζί», αλλά ένας πολυχώρος που φιλοξενεί με τις πιο απαιτητικές αξιώσεις συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, ειδικές εκδηλώσεις και happenings. Εγκαινιάζοντας τη δραστηριότητά του στις 27 Σεπτεμβρίου του 2002, με την πρώτη εμφάνιση του Barry Adamson στην Ελλάδα, το Gagarin 205 Live Music Space διανύει ήδη έξι σεζόν λειτουργίας που, σύμφωνα με την πλειοψηφία των media στο μουσικό χώρο, ανήκαν δικαιωματικά στην ASTRA και στο Gagarin 205 Live Music Space, τόσο καλλιτεχνικά όσο και σε επίπεδο παραγωγής. Ο χώρος φιλοξένησε σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής αλλά και του ελληνικού χώρου, σε άρτιες παραγωγές, ενώ ο άριστος ήχος και ο άψογος κλιματισμός ικανοποίησαν τόσο τους θεατές όσο και τους δημοσιογράφους που υποδέχτηκαν το νέο πολυχώρο της πόλης με σχόλια κάτι παραπάνω από θετικά. Ενδεικτικά, τα δέκα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1200 διαφορετικές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν συναυλίες απ’ ;όλο το φάσμα της σύγχρονης Eλληνικής και ξένης σκηνής, DJ Sets, μουσικά και κινηματογραφικά φεστιβάλ, αφιερώματα σε σκηνοθέτες και προβολές ταινιών, πάρτι δισκογραφικών εταιρειών, κλπ. Κατά μέσο όρο, περισσότερα από 100.000 εισιτήρια επισκέπτονται τον χώρο ετησίως, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Gagarin 205 Live Music Space αποτελεί πλέον το απόλυτο σημείο αναφοράς στο συναυλιακό και γενικότερα καλλιτεχνικό χάρτη της πρωτεύουσας, με τα επόμενα χρόνια να υπόσχονται μια ακόμη πιο εντυπωσιακή συνέχεια.

Πού βρίσκεται το GAGARIN 205;
Σε απόσταση τεσσάρων λεπτών, με τα πόδια, από τους σταθμούς του HΣAΠ και του ATTIKOY METPO, σε μια ανεκμετάλλευτη πυκνοκατοικημένη περιοχή στη καρδιά της Aθήνας, με άνετη πλέον πρόσβαση οδικώς τόσο από το κέντρο όσο και από την Aττική Oδό, το GAGARIN 205 αποκτά πλέον στρατηγική σημασία, μιας και βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο χάρτη της ψυχαγωγίας, ικανοποιώντας νότια και βόρεια προάστια, πέρα, μέσα και γύρω από το…ποτάμι.

 

Tο GAGARIN 205 δεν είναι μόνο ένας συναυλιακός χώρος
O χώρος φιλοξενεί επιλεγμένα κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, dj sets επωνύμων βιρτουόζων των ντεκς, πάρτι ομάδων και φαν κλαμπς, παρουσιάσεις δισκογραφικών εταιρειών, οπτικοακουστικά events και instalations, on line συνδέσεις με κλαμπς του εξωτερικού, εναλλακτικές διαλέξεις.

Φεστιβαλικοί θεσμοί
Το GIMME SHELTER FILM FESTIVAL, Athens Music and Film festival πάνω στην θεματική, ροκ εν ρολ και κινηματογράφος, οι περισσότερες είτε πρεμιέρες, είτε avant premieres, είτε δυσεύρετοι τίτλοι που δεν έχουν προβληθεί εδώ και πολλά χρόνια, με την φυσική παρουσία σκηνοθετών ή πρωταγωνιστών, σε συνδυασμό με dj sets και live events.Η συνεργασία του GIMME SHELTER FILM FESTIVAL με το περίφημο RAINDANCE FILM FESTIVAL του Λονδίνου έβαλε το Gagarin στα διεθνή χωρικά ύδατα με τις ευλογίες σκηνοθετών όπως ο Λεχ Κοβάλσκι και ο Αλεσάντρο Γιοντορόβσκι. Και, βέβαια, το πολυαγαπημένο σας ΦΕΣΤΙΒΑΛ CULT ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της εγχώριας κινηματογραφίας με αυτό-σαρκασμό, προβοκατόρικο χιούμορ και ευαισθησία.

2002 – 2012 Δέκα Χρόνια Επιτυχίας!

Εγκαινιάζοντας τη δραστηριότητά του στις 27 Σεπτεμβρίου του 2002, με την πρώτη εμφάνιση του Barry Adamson στην Ελλάδα, το Gagarin 205 Live Music Space έχει ήδη κλείσει δέκα  σαιζόν λειτουργίας που, σύμφωνα με την πλειοψηφία των media στο μουσικό χώρο, ανήκαν δικαιωματικά στην ASTRA και στο Gagarin 205 Live Music Space, τόσο καλλιτεχνικά όσο και σε επίπεδο παραγωγής. Ο χώρος φιλοξένησε σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής αλλά και του ελληνικού χώρου, σε άρτιες παραγωγές, ενώ ο άριστος ήχος και ο άψογος κλιματισμός ικανοποίησαν τόσο τους θεατές όσο και τους δημοσιογράφους που υποδέχτηκαν το νέο πολυχώρο της πόλης με σχόλια κάτι παραπάνω από θετικά.

Ενδεικτικά, τα τρία τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 250 διαφορετικές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν συναυλίες απ’ όλο το φάσμα της σύγχρονης Eλληνικής και ξένης σκηνής…

…DJ Sets, μουσικά και κινηματογραφικά φεστιβάλ, αφιερώματα σε σκηνοθέτες και προβολές ταινιών, πάρτι δισκογραφικών εταιρειών, κλπ. Συνολικά, κόπηκαν περισσότερα από 250.000 εισιτήρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Gagarin 205 Live Music Space αποτελεί πλέον το μοναδικό σημείο αναφοράς στο συναυλιακό και γενικότερα καλλιτεχνικό χάρτη της πρωτεύουσας, με τα επόμενα χρόνια να υπόσχονται μια ακόμη πιο εντυπωσιακή συνέχεια.

Αναφέρουμε ενδεικτικά: Morrissey, Fun Lovin Criminals, Puressence, The Residents, The Flaming Lips, Chumbawamba, Mark Lanegan, Lambchop, Tuxedomoon, Barry Adamson, Godspeed You Black Emperor!, Television, Αnn Clark, Stranglers, Beth Orton, Jon Spencer Blues Explosion, The Seeds, The Fuzztones, Buzzcocks, Misfits, Blixa Bargeld, Saxon, Nazareth, Uriah Heep, Moonspell, Covenant, Mission, Steve Wynn, David Holmes & The Free Association, Richard Dorfmeister DJ Set, Kwan, Rachid Taha, Electrelane, Mesh, αλλά και Αλκίνοος Ιωαννίδης, Θανάσης Παπακωσταντίνου, Εστουδιαντίνα, Χειμερινοί Κολυμβητές, Ξύλινα Σπαθιά, Διάφανα Κρίνα, Γιάννη Αγγελάκα, Kωσταντίνος Βήτα, Μίκρο, Nikko Patrelaki πάρτυ για την ταινία του Ν. Νικολαϊδη, «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» - με DJ Set του Γιάννη Αγγελάκα, καθώς και το δύο Gimme Shelter Film Festival, 6ήμερο κινηματογραφικά φεστιβάλ με προβολές 60 περίπου μουσικών ταινιών και ντοκιμαντέρ (το φεστιβάλ είναι ήδη αδελφοποιημένο με το μεγαλύτερο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου της Αγγλίας, το Raindance Film Festival του Λονδίνου) αλλά και τα δύο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου που αγκαλιάστηκαν από κοινό και κριτικούς ως οι πλέον αιρετικοί θεσμοί του ελληνικού κινηματογράφου. Και τα δύο αυτά σινεφίλ φεστιβάλ αποτελούν πλέον θεσμό, αφού η απήχηση του κόσμου ήταν άμεση και συγκινητική.

Πού βρίσκεται το GAGARIN 205;

Σε απόσταση τεσσάρων λεπτών με τα πόδια, από τους σταθμούς του HΣAΠ και του ATTIKOY METPO, σε μια ανεκμετάλλευτη πυκνοκατοικημένη περιοχή στην καρδιά της Aθήνας, με άνετη πλέον πρόσβαση οδικώς, τόσο από το κέντρο όσο και από την Aττική Oδό.

Ποιοι κρύβονται πίσω από το GAGARIN 205 Live Music Space;

H εταιρεία ASTRA Θέαμα και Aκρόαμα, με τις πολλαπλές δραστηριότητές της, στο συναυλιακό, θεατρικό και κινηματογραφικό χώρο.

Πιο αναλυτικά: Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης ή Xάρρυ Kλυνν, Επότιμος Πρόεδρος της εταιρείας. Oι συστάσεις, βέβαια, είναι περιττές.

Ο διεθνώς βραβευμένος σκηνοθέτης Nίκος Tριανταφυλλίδης (Pάδιο Mόσχα, Mαύρο Γάλα, Screamin’ Jay Hawkins), Καλλιτεχνικός Δ/ντής της ASTRA. Η σημαντική θητεία τους στο χώρο του θεάματος, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και ως εταιρεία, είναι αναμφισβήτητα καταξιωμένη. Ειδικότερα, η εταιρία ASTRA είναι γνωστή αφενός στο μουσικό χώρο, ως η εταιρεία με το μεγαλύτερο, ίσως, κύρος στο χώρο των μετακλήσεων ξένων καλλιτεχνών στην Eλλάδα. Αφετέρου στο θεατρικό και κινηματογραφικό χώρο, από τις παραστάσεις του Χάρρυ Κλυνν και τις βραβευμένες ταινίες του Νίκου Τριανταφυλλίδη («Ράδιο Μόσχα», «Το Παλτό», «Μαύρο Γάλα», «Screamin’ Jay Hawkins – I put a spell on me» κλπ.).

Η γκάμα των καλλιτεχνών που έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής η ASTRA καλύπτει ένα ευρύτατο target group. Από την electronica και τη brit pop μέχρι τη νεοψυχεδέλεια, το trip hop και το νεογκαράζ, και από το τεχνορόκ και το χαρντ ροκ μέχρι το μπλουζ και την έθνικ, το ελληνικό ροκ και την ελληνική έντεχνη ηλεκτρική σκηνή.

Τhe White Stripes, Iggy Pop, Cypress Hill, Archive, Tuxedomoon, Calexico Kraftwerk, Queens of the Stone Age, Dream Theatre, Megadeth, Morcheeba, Morrissey, Tricky, Death in Vegas, Mercury Rev, Lambchop, Sons and Daughters, Diamanda Gallas, Dr. John, Ray Davies, John Cale, The Walkabouts, The Fall, Peter Green Splinter Group, Joe Strummer, Spiritualized, Madrugada, Marc Almond, Dot Allison, Thievery Corporation, Godspeed You! Black Emperor, είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες, με το label της εταιρείας να είναι πλέον δικαιωματικά ταυτόσημο με την αισθητική πρωτοπορία, το καλλιτεχνικό κύρος και την επιτυχή διοργάνωση.

Πέραν των παραπάνω δραστηριοτήτων της αξίζει να αναφέρουμε τις άριστες σχέσεις της εταιρείας με το χώρο της διαφήμισης, σχέσεις που οδήγησαν σε πετυχημένες συνεργασίες χορηγίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εταιρείες Diageo (Jose Cuervo, Gordons, Smirnoff κ.λπ), Camel Music, Nissan, Adidas, Absolut Vodka, Bud Beer, Levis’ Jeans, παγωτά ΔΩΔΩΝΗ, Fila, Lucky Strike, αλλά και το Δήμο Αθηναίων, υπό την αιγίδα του οποίου έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές σημαντικές εκδηλώσεις της ASTRA. Σε ό,τι αφορά δε στους media χορηγούς, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με τα εξής μέσα: MEGA CHANNEL, ANT 1, STAR, NET, ALPHA, TA NEA, ΜΕΤΡΟ, ΚΛΙΚ, ΝΙΤΡΟ, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, EXODOS, POP & ROCK, ROCK FM, BEST RADIO, KLIK ON CAPITAL, ΑΘΗΝΑ 9.84 , ATHENS VOICE, TIME OUT, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ, NITRO RADIO κλπ.

Επίσημη ιστοσελίδα Gagarin 205

Αφήστε ένα σχόλιο