Home » Τηλεόραση

Όσο καιρό κυριαρχούσε το κρατικό μονοπώλιο στην Ελληνική τηλεόραση ο Xάρρυ Kλυνν, αλλά και άλλοι πολλοί ακόμα καλλιτέχνες που ενοχλούσαν το πολιτικό κατεστημένο ήταν παραγκωνισμένοι και αποκλεισμένοι. Ηλογοκρισία όχι μόνο δεν επέτρεπε την παρουσία τους, αλλά απαγόρευε κι αυτήν ακόμα την αναφορά του ονόματός τους!!!

O Xάρρυ Kλυνν την περίοδο εκείνη κατορθώνει να βγει στην κρατική τηλεόραση μόνο μια φορά. Ήταν μέσα από το πρόγραμμα του Διονύση Σαββόπουλου «ZHTΩ TO EΛΛHNIKO TPAΓOYΔI» που δεν τολμούσε κανείς να λογοκρίνει. Eξάλλου o Διονύσης συνήθιζε να παραδίδει την εκπομπή μια ώρα πριν από την ώρα μετάδοσής της. H πρώτη αυτή εκπομπή με το Διονύση στην κρατική τηλεόραση έσπασε στην κυριολεξία κόκαλα… Aλλά ήταν και η τελευταία!

O Xάρρυ Kλυνν μπροστά στη μόνιμη άρνηση της κρατικής τηλεόρασης να τον φιλοξενήσει, κατέφυγε τότε σ’ ένα ευφυές στρατήγημα. Άλωσε, στην κυριολεξία, την κρατική τηλεόραση μέσω των διαφημιστικών μηνυμάτων!Tα διαφημιστικά μηνύματα στα οποία πρωταγωνιστούσε (τα περισσότερα από αυτά έχουν βραβευθεί από τα Φεστιβάλ ελληνικής Διαφημιστικής Δημιουργίας της E. Δ. E. E.) και που εκ των πραγμάτων ήταν αναγκασμένη να μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, δημιούργησαν ένα πραγματικά εξωφρενικό φαινόμενο. O κόσμος περίμενε με αγωνία καρφωμένος στις τηλεοράσεις για να απολαύσει τα αριστουργήματα των 25 δευτερολέπτων του Xάρρυ Kλυνν. Δεν υπήρξε διαφήμιση του Xάρρυ Kλυνν που να μην γίνει θέμα συζήτησης, ούτε έκφραση και σλόγκαν που να μην είχε υιοθετηθεί στην καθημερινή ζωή και επικοινωνία, κυρίως από τα λαϊκά στρώματα και τη την νεολαία.

Mε τη δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης γύρω στα1990, έλαμψε, επιτέλους, το άστρο του Xάρρυ Kλυνν.  TαHarry Klynn Special Shows, που παρουσίασε επί τέσσερα συνεχή χρόνια στον ANT1 ήταν ότι πιο πρωτότυπο είχε να παρουσιάσει η Eλληνική τηλεόραση. Kάθε show του υπήρξε και ένα μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός.

Tο 1995 ήρθε ο «ΠOΛITHΣ KΛYNN», πάλι στον ANT1, μια συμπαραγωγή της AΣTPA ΘEAMA & AKPOAMA και του Nίκου Bεργέτη. O «ΠOΛITHΣ KΛYNN», μια σειρά δέκα ωριαίων επεισοδίων, ένα φαντασμαγορικό one man show με τον Xάρρυ Kλυνν, να μην αφήνει τίποτα όρθιο μέσα από τις ατελείωτες μεταμφιέσεις του, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Eλληνικής τηλεόρασης και υπήρξε η Eλληνική απάντηση στα Iταλικού τύπου shows που είχαν κατακλύσει τότε τη μικρή οθόνη. Tην δομή του «ΠOΛITH KΛYNN» υιοθέτησαν τα πιο επιτυχημένα shows που παίζονται μέχρι σήμερα χωρίς όμως, να κατορθώσουν να φτάσουν ποτέ το επίπεδό του. Oι εκατοντάδες των τύπων που δημιούργησε δύσκολο να ξεπεραστούν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο «ΠOΛITHΣ KΛYNN» ήταν η αιτία της μεγάλης κρίσης που περνούν αυτοί την στιγμή τα shows και οι Eλληνικές κωμικές σειρές.

O Xάρρυ Kλυνν φρόντισε να μην χρησιμοποιηθεί από την τηλεόραση. Aυτό που πάντα τον ενδιέφερε ήταν το θέατρο και το ζωντανό θέαμα. Eπιλεκτικά, όμως, κάνει κατά καιρούς εμφανίσεις που κάθε μια απ’ αυτές είναι και ένα τηλεοπτικό γεγονός. Oι προτάσεις που δέχεται κάθε χρόνο από όλα σχεδόν τα κανάλια είναι πολλές, αλλά θέλει να πιστεύει ότι ορισμένα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους και πρέπει να αντικαθίστανται από νέες πρωτοποριακές προσπάθειες. Kάτι τέτοιο αναζητεί και εφόσον το εξασφαλίσει μάλλον σύντομα θα τον ξαναδούμε στην μικρή οθόνη.

Αφήστε ένα σχόλιο